Pravilnik o zasebnosti

Embalažko.si se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. Pišite nam preko kontaktne forme, če imate kakršna koli vprašanja ali težave v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov in z veseljem vam bomo pomagali.

Z uporabo tega spletnega mesta in/ali naših storitev, soglašate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Kazalo

 1. Opredelitve izrazov, uporabljene v tej politiki
 2. Načela varstva podatkov, ki jih upoštevamo
 3. Kakšne pravice imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki
 4. Katere osebne podatke zbiramo o vas
 5. Kako uporabljamo vaše osebne podatke
 6. Kdo drug ima dostop do vaših osebnih podatkov
 7. Kako varujemo vaše podatke
 8. Informacije o piškotkih
 9. Kontaktni podatki

Opredelitve izrazov

Osebni podatki – vse informacije v zvezi z določeno ali določljivo fizično osebo.
Obdelava – vsaka operacija ali niz operacij, ki se izvajajo z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov.
Posameznik – na katerega se nanašajo osebni podatki – fizična oseba, katere osebni podatki se obdelujejo.
Otrok – fizična oseba, mlajša od 18 let.
Mi/nas (z veliko začetnico ali ne) 

Načela varstva podatkov

Obljubljamo, da bomo upoštevali naslednja načela varstva podatkov::

 • Obdelava je zakonita, poštena, transparentna. Naše dejavnosti obdelave imajo zakonito podlago. Pred obdelavo osebnih podatkov vedno upoštevamo vaše pravice. Na zahtevo vam bomo zagotovili informacije o obdelavi.
 • Obdelava je omejena na namen. Naše dejavnosti obdelave ustrezajo namenu, za katerega so bili osebni podatki zbrani oziroma posredovani. Obdelava poteka z minimalnimi podatki. 
 • Zbiramo in obdelujemo samo minimalno količino osebnih podatkov, potrebnih za obdelavo naročila oziroma storitve in zagotavljanja dobre izkušnje na v spletni trgovini Embalažko.si.
 • Obdelava je omejena s časovnim obdobjem. Vaših osebnih podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno.
 • Potrudili se bomo za točnost podatkov.
 • Po najboljših močeh se bomo potrudili zagotoviti celovitost in zaupnost oziroma varnost podatkov.

Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima naslednje pravice:

 1. Pravica do informacij – kar pomeni, da imate pravico vedeti, ali se vaši osebni podatki obdelujejo; kateri podatki se zbirajo, od kod so pridobljeni ter zakaj in kdo jih obdeluje.
 2. Pravica do dostopa – kar pomeni, da imate pravico do dostopa do podatkov, zbranih od/o vas. To vključuje vašo pravico zahtevati in pridobiti kopijo vaših zbranih osebnih podatkov.
 3. Pravica do popravka – kar pomeni, da imate pravico zahtevati popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni.
 4. Pravica do izbrisa – kar pomeni, da lahko v določenih okoliščinah zahtevate, da se vaši osebni podatki izbrišejo iz naših evidenc.
 5. Pravica do omejitve obdelave – kar pomeni kadar veljajo določeni pogoji, imate pravico omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov.
 6. Pravica do ugovora obdelave podatkov – kar pomeni, da imate v določenih primerih pravico do ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov, na primer v primeru neposrednega trženja.
 7. Pravica do ugovora avtomatizirani obdelavi – kar pomeni, da imate pravico do ugovora avtomatizirani obdelavi, vključno s profiliranjem; in ne sme biti predmet odločitve, ki temelji izključno na avtomatizirani obdelavi. To pravico lahko uveljavljate, kadar ima rezultat profiliranja pravne učinke v zvezi z vami ali znatno vpliva na vas.
 8. Pravica do prenosljivosti podatkov – imate pravico pridobiti svoje osebne podatke v strojno berljivi obliki ali, če je to izvedljivo, kot neposredni prenos od enega obdelovalca do drugega.
 9. Pravica do vložitve pritožbe – v primeru, da zavrnemo vašo zahtevo v skladu s pravicami do dostopa, vam bomo navedli razlog, zakaj. Če niste zadovoljni z načinom, kako je bila obravnavana vaša zahteva, nas kontaktirajte.
 10. Pravica do pomoči nadzornega organa – kar pomeni, da imate pravico do pomoči nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev.
 11. Pravica do preklica soglasja – pravico imate do preklica katerega koli danega soglasja za obdelavo vaših osebnih podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo

Informacije, ki ste nam jih posredovali
To je lahko vaš e-poštni naslov, ime, naslov za izstavitev računa, domači naslov itd. – predvsem informacije, ki so potrebne za dostavo izdelka/storitve ali za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje z nami. Podatke, ki nam jih posredujete, shranjujemo, da lahko enostavno nakupujete ali izvajate druge dejavnosti na spletni strani. Ti podatki vključujejo na primer vaše ime in e-poštni naslov.

Samodejno zbrani podatki o vas
To vključuje informacije, ki jih samodejno shranijo piškotki in druga orodja za seje. Na primer informacije o vaši nakupovalni košarici, vaš naslov IP, vaša zgodovina nakupovanja (če obstaja) itd. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Ko uporabljate naše storitve ali si ogledujete vsebino našega spletnega mesta, se lahko vaše dejavnosti beležijo.

Informacije naših partnerjev
Podatke zbiramo od naših zaupanja vrednih partnerjev s potrditvijo, da imajo pravno podlago, da te podatke delijo z nami. To so informacije, ki ste jim jih posredovali neposredno ali pa so jih zbrali o vas na drugi pravni podlagi. Oglejte si seznam naših partnerjev tukaj.

Javno dostopne informacije
O vas lahko zbiramo podatke, ki so javno dostopni.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke uporabljamo za:

 • nudimo naše storitve za vas. To vključuje na primer registracijo vašega računa; zagotavljanje drugih izdelkov in storitev, ki ste jih zahtevali; zagotavljanje promocijskih izdelkov na vašo zahtevo in komuniciranje z vami v zvezi s temi izdelki in storitvami; komuniciranje in interakcija z vami; in obveščanje o spremembah katere koli storitve.
 • izboljšajte svojo uporabniško izkušnjo;
 • izpolniti obveznost po zakonu ali pogodbi;

Vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi zakonitih razlogov in/ali z vašim soglasjem.

Na podlagi sklenitve pogodbe oziroma oddaje naročila/povpraševanja ali izpolnitve pogodbenih obveznosti obdelujemo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vas identificiramo;
 • da vam zagotovimo storitev ali vam pošljemo/ponudimo izdelek;
 • za komunikacijo glede prodaje ali izdajanja računov;

Na podlagi zakonitega interesa obdelujemo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vam pošiljamo prilagojene ponudbe (samo od nas);
 • za upravljanje in analizo naše baze strank (nakupovalno vedenje in zgodovino) z namenom izboljšanja kakovosti, raznolikosti in razpoložljivosti ponujenih/zagotovljenih izdelkov/storitev;
 • izvajati vprašalnike o zadovoljstvu strank;

Dokler nas niste obvestili drugače, menimo, da je naša ponudba izdelkov/storitev, ki so podobni ali enaki vaši zgodovini nakupov/brskanju, naš legitimni interes.

Z vašim soglasjem obdelujemo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vam pošiljamo glasila in ponudbe akcij (samo od nas);
 • za druge namene, za katere smo vas prosili za soglasje;

Vaše osebne podatke obdelujemo, da izpolnimo obveznosti, ki izhajajo iz zakona, in/ali uporabimo vaše osebne podatke za možnosti, ki jih določa zakon. Pridržujemo si pravico do anonimizacije zbranih osebnih podatkov in uporabe takih podatkov. Podatke izven obsega tega pravilnika bomo uporabili le, če so anonimizirani. Vaše podatke za obračun in druge podatke, zbrane o vas, hranimo tako dolgo, kot je potrebno za računovodske namene ali druge obveznosti, ki jih določa zakon, vendar ne dlje.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za dodatne namene, ki tukaj niso omenjeni, vendar so združljivi s prvotnim namenom, za katerega so bili podatki zbrani. Za to bomo zagotovili:

 • da je povezava med nameni, kontekstom in naravo osebnih podatkov primerna za nadaljnjo obdelavo;
 • nadaljnja obdelava ne bi škodovala vašim interesom in
 • da obstaja ustrezna zaščita za obdelavo.

O kakršni koli nadaljnji obdelavi in namenu vas bomo obvestili.

Kdo drug lahko dostopa do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne delimo z neznanci. Osebni podatki o vas so v nekaterih primerih posredovani našim zaupanja vrednim partnerjem, da bodisi omogočimo zagotavljanje storitve za vas ali bodisi izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo. Vaše podatke delimo z:

Naši partnerji za obdelavo:

 • Wocommerece
 • WordPress
 • Stripe ( https://woocommerce.com/document/privacy-payments/#section-3 )
 • Paypal ( https://www.paypal.com/us/legalhub/privacy-full )
 • Eligma Ltd. – GoCrypto plačila
 • Litespeed Cache ( https://quic.cloud/privacy-policy/ )

Naši poslovni partnerji:

 • Pošta Slovenije
 • DPD d.o.o.
 • GLS d.o.o.
 • Pronet, Kranj, d.o.o.

Sodelujemo le s partnerji za obdelavo, ki lahko zagotovijo ustrezno raven zaščite vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke razkrijemo tretjim osebam ali javnim uradnikom, kadar smo k temu zakonsko zavezani. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, če ste v to privolili ali če za to obstajajo druge pravne podlage.

Kako varujemo vaše podatke

Po svojih najboljših močeh poskrbimo za varnost vaših osebnih podatkov. Za komunikacijo in prenos podatkov uporabljamo varne protokole (kot je HTTPS). Kjer je primerno, uporabljamo anonimizacijo in psevdonimizacijo. Naše sisteme spremljamo glede možnih ranljivosti in napadov.

Čeprav se trudimo po najboljših močeh, ne moremo zagotoviti popolne varnosti informacij, vendar obljubljamo, da bomo o zaznanih kršitvah podatkov obvestili ustrezne organe. Prav tako vas bomo obvestili, če obstaja nevarnost za vaše pravice ali interese. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da preprečimo kršitve varnosti in pomagamo organom, če pride do kakršnih koli kršitev.

Če imate račun pri nas, upoštevajte, da morate svoje uporabniško ime in geslo ohraniti v tajnosti.

Otroci

Ne nameravamo zbirati ali zavestno zbirati podatkov od otrok. S svojimi storitvami ne ciljamo na otroke.

Piškotki in druge tehnologije, ki jih uporabljamo

Piškotke in/ali podobne tehnologije uporabljamo za analizo vedenja strank, upravljanje spletnega mesta, sledenje gibanju uporabnikov in zbiranje informacij o uporabnikih. To naredimo zato, da prilagodimo in izboljšamo vašo izkušnjo z nami.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena na vašem računalniku. Piškotki shranjujejo informacije, ki se uporabljajo za pomoč pri delovanju spletnih mest. Samo mi lahko dostopamo do piškotkov, ki jih ustvari naše spletno mesto. Svoje piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Če se odločite za onemogočanje piškotkov, lahko to ovira vašo uporabo določenih funkcij ( primer: Brez funkcionalnih piškotkov ne bodo delovali nekateri procesorji plačil ).

Piškotke uporabljamo za naslednje namene:

 • Nujni piškotki – ti piškotki so potrebni, da lahko uporabljate nekatere pomembne funkcije na naši spletni strani, kot je prijava. Ti piškotki ne zbirajo osebnih podatkov.
 • Funkcionalni piškotki – ti piškotki zagotavljajo funkcionalnost, ki naredi uporabo naše storitve bolj priročno in omogoča zagotavljanje bolj prilagojenih funkcij. Morda si bodo na primer zapomnili vaše ime in e-poštni naslov v obrazcih za komentarje, tako da vam pri komentiranju naslednjič ni treba znova vnesti teh podatkov.
 • Analitični piškotki – ti piškotki se uporabljajo za spremljanje uporabe in delovanja našega spletnega mesta in storitev.

Piškotke, shranjene v vašem računalniku, lahko odstranite v nastavitvah brskalnika. Druga možnost je, da nekatere piškotke tretjih oseb nadzorujete z uporabo platforme za izboljšanje zasebnosti, kot je optout.aboutads.info ali youronlinechoices.com. Za več informacij o piškotkih obiščite allaboutcookies.org.

Kontaktni podatki

Nadzorni organ

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Pridržujemo si pravico do spremembe tega pravilnika o zasebnosti.
Zadnja sprememba je bila narejena 25. aprila 2023.